اخبار

اسپاتیفای چیست؟ چگونه با آن کار کنیم؟

اسپاتیفای چیست

 

اگر این سوال در ذهن شما نقش بسته و به دنبال یک پاسخ کامل برای آن هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا پایان مطلب امروز همراه ما باشید. در حقیقت می‌خواهیم حقایقی جالبی از اسپاتیفای مانند نحوه استفاده، انواع ساخت حساب کاربری، ویژگی‌ها، برنامه‌های جایگزین‌ اسپاتیفای و دیگر موارد این برنامه محبوب و پرمخاطب را مورد بررسی قرار دهیم.

اسپاتیفای چیست؟ چگونه با آن کار کنیم؟

Spotify یک سرویس آنلاین برای گوش کردن به انواع موسیقی، پادکست و ویدیو است که به افراد امکان دسترسی به میلیون‌ها از سازندگان سرتاسر جهان را می‌دهد. در حقیقت اسپاتیفای در عصر امروزه به یک غول سرویس استریم برای دسترسی به پادکست ها، ویدیوها و لیست‌های پخش تبدیل شده است که می‌توانید از آن در تلفن هوشمند، تبلت، رایانه، لپ تاپ، تلویزیون، ساعت هوشمند، کنسول بازی و حتی در ماشین نیز از این برنامه استفاده کنید.

در واقع این سرویس پخش موسیقی در سال 2006 توسط دوستان سوئدی دانیل اک و مارتین لورنزن در استکهلم تأسیس شد. برای مشخص کردن نام این سرویس پخش اتفاق جالبی رخ داد، زمانی که شرکا از اتاق‌های مختلف در آپارتمان استکهلم در تلاش برای تعیین نام بودند، واک یکی از پیشنهادات لورنتسون را به‌عنوان «Spotify» اشتباه شنید و به این ترتیب نام اسپاتیفای روی این سرویس پخش موسیقی گذاشته شد.

معرفی انواع حساب در اسپاتیفای

برای استفاده از اسپاتیفای دو نوع حساب رایگان و پرمیوم برای شما وجود دارد که نسخه پرمیوم آن به جز نسخه استاندارد دارای سه طرح دیگر به نام‌های Premium Duo، دانشجویی و خانواده پریمیوم، است.

اگر بخواهیم توضیحی مختصری از این به نسخه داشته باشیم باید گفت که در طرح Premium Duo، دو فرد که در یک محل زندگی می کنند، می‌توانند برای کاهش هزینه‌های خود از نسخه Premium Duo بهره ببرند که با خرید آن هر دو نفر می‌توانند دو حساب Premium جداگانه تحت یک صورت حساب داشته باشند.

طرح دانشجویی این سرویس نیز در دسترس دانشجویان دانشگاهی معتبر قرار می‌گیرد و طرح خانواده پرمیوم آن که یک طرح اشتراکی به حساب می‌آید، اجازه داشتن حساب‌های Premium جداگانه به شش نفر را می‌دهد.

اما نکته‌ای که در استفاده از نسخه‌های اسپاتیفای وجود دارد، تفاوت امکانات نسخه رایگان با نسخه پرمیوم این برنامه است که در ادامه به مقایسه آن‌ها می‌پردازیم.

مقایسه ویژگی‌های Spotify Premiumدر مقابل Spotify Free

comparison-of-spotify-free-and-premium-accounts.png

از مهم‌ترین تفاوت‌های نسخه رایگان اسپاتیفای نسبت به نسخه پرمیوم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تبلیغات

یکی از بزرگترین تفاوت‌های Spotify Free و Premium، وجود تبلیغات است. کاربران در استفاده از نسخه رایگان این برنامه باید به صورت دوره‌ای به تماشای تبلیغات اجباری بپردازند، چراکه توانایی رد کردن تبلیغ برای آن‌ها وجود ندارد اما در اسپاتیفای پرمیوم کاربران می‌توانند بدون وقفه، به موسیقی خود گوش دهند.

گوش دادن آفلاین

یکی دیگر از تفاوت های مهم Spotify Free و Premium، توانایی گوش دادن موسیقی به صورت آفلاین است. کاربران نسخه رایگان برای دسترسی به موسیقی خود باید حتما یک اتصال اینترنتی فعال داشته باشند، درصورتی‌که گوش دادن به آهنگ‌ها، لیست‌های پخش و پادکست‌های مورد علاقه به صورت آفلاین در Spotify Premium وجود دارد و گزینه عالی برای کسانی است که اغلب سفر می‌کنند و به Wi-Fi یا داده‌های تلفن همراه خود دسترسی ندارند.

کیفیت صدا

blog-header-finance.jpg

درخصوص کیفیت صدا باید گفت که Spotify Premium نسبت به Spotify Free از کیفیت صدا قابل توجهی برخوردار است و افراد توانایی انتخاب بهتری از کیفیت را دارند. به عبارت بهتر کیفیت و وضوح صدای در اسپاتیفای پرمیوم تا 320 کیلوبیت بر ثانیه می‌رسد و این درحالی است که اسپاتیفای با نسخه رایگان می‌تواند با سرعت 96 کیلوبیت بر ثانیه در تلفن همراه و 160 کیلوبیت بر ثانیه در دسکتاپ به پخش موسیقی و انواع پادکست‌ها بپردازد.

قیمت

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های نسخه رایگان و پرمیوم این برنامه، قیمت آن است. همانطورکه مشخص است برای استفاده از Spotify Free نیازمند هیچ هزینه‌ای نخواهید بود، در حالی که برای استفاده از نسخه Premium و طرح‌های آن باید ماهانه هزینه‌ای را پرداخت کنید.

پرش نامحدود

تعداد پرش‌هایی که می‌توان در یک دوره زمانی خاص برای رد شدن از آهنگ انجام داد در نسخه رایگان این سرویس پخش موسیقی است اما در اسپاتیفای پرمیوم این محدودیت وجود ندارد.

دسترسی چندگانه به دستگاه

spotify-devices-support.jpg

با داشتن نسخه Premium کاربران اجازه دارند تا به حساب‌های خود در چندین دستگاه دسترسی داشته باشند و برای استفاده از این سرویس موسیقی بدون وقفه بین تلفن، لپ تاپ یا سایر دستگاه‌ها جابجا شوند. باز هم در اینجا Spotify Free این قابلیت را در اختیار کاربران خود قرار نداده وتنها از یک دستگاه می‌توانند به حساب خود دسترسی داشته باشند.

پس به طور کلی می‌توان گفت:

  • Spotify Free برای همه کاربران بدون هیچ هزینه‌ای در دسترس است، درحالی که Spotify Premium به هزینه اشتراک ماهانه نیاز دارد.
  • کاربران Spotify Free ملزم به گوش دادن تبلیغات هستند اما در مقابل، Spotify Premium یک تجربه بدون آگهی را ارائه می دهد.
  • Spotify Free کیفیت صدای استاندارد حدود 160 کیلوبیت در ثانیه را ارائه، در حالی که کیفیت صدا در Spotify Premium به 320 کیلوبیت در ثانیه نیز می‌رسد.
  • گوش دادن آفلاین فقط برای مشترکین Spotify Premium در دسترس است و کاربران می‌توانند بدون اتصال به اینترنت، موسیقی و پارکست‌های خود را گوش دهند.
  • کاربران Spotify Premium نیز می توانند از محتوای انحصاری لذت ببرند. به عنوان مثال، دسترسی زودهنگام به برخی از آلبوم‌های منتشر شده و امکان گوش دادن به پادکست‌های خاص قبل از دسترسی کاربران نسخه رایگان برای افراد استفاده‌کننده از طرح‌های پرمیوم وجود دارد.
  • Spotify Premium دارای یک ویژگی به نام “Spotify Connect” است که کاربران می‌توانند از برنامه Spotify به عنوان یک کنترل از راه دور، موسیقی خود را در دستگاه‌های دیگر مانند بلندگو یا تلویزیون پخش کنند.

مهم‌ترین ویژگی‌های برنامه Spotify

اکنون که می‌دانیم اسپاتیفای چیست و چه نسخه‌هایی دارد، بهتر است با ویژگی‌های این سرویس پخش موسیقی آشنا شویم. مهم‌ترین ویژگی‌های اسپاتیفای عبارت است از:

داشتن کتابخانه‌ای عظیم

having-a-huge-spotify-library.png

Spotify دارای یک کتابخانه عظیم با بیش از 100 میلیون آهنگ در هر سبک قابل تصور و 5 میلیون پادکست است که هر فردی را مجذوب خود می‌کند. شما می‌توانید با ساخت لیستی از موسیقی‌های مورد علاقه، آنها را با هرکسی به اشتراک بگذارید و همیشه تعدادی لیست پخش موسیقی متناسب با سلیقه خود را با دارا بودن قابلیت لیست پخش هفتگی Discover اسپاتیفای، داشته باشید.

پشتیبانی از ویژگی DJ

این قابلیت جدید و اخیر برنامه Spotify که مبتنی بر هوش مصنوعی به نام DJ است، نوعی ایستگاه رادیویی پیرامون سلیقه موسیقی شما ایجاد می کند و یک روش جدید و سرگرم کننده است به کاربران در کشف موسیقی و پادکت‌های خود است. همچنین می‌توانید جستجو خود را بر اساس ژانر و حالت، فیلتر کنید تا آهنگ های فردی، لیست های پخش عمومی، کل آلبوم‌ها و حتی پادکست‌ها مربوط به سرچ خود را بیابید.

یکپارچه‌سازی برنامه با حساب در شبکه‌ اجتماعی فیسبوک

یکی از روش‌های ورود به برنامه، استفاده از حساب فیسبوک افراد است که به وسیله آن می‌توانند موسیقی که دوستانشان گوش می‌دهند را ردیابی و در صورت تمایل، آن‌ها را به لیست پخش موسیقی‌های مورد علاقه خود اضافه کنند.

  • قابل تنظیم بودن

شما در این برنامه می‌توانید آهنگ‌های مورد علاقه خود به لیست مجموعه خود اضافه کنید. همچنین می‌توانید آهنگ، هنرمند، آلبوم یا لیست پخشی را که دوست دارید را انتخاب و از برنامه بخواهید آهنگ‌های تصادفی مشابه را پخش و به شما نمایش دهد.

جایگزین های Spotify

best-spotify-alternatives.jpg

در حالی که Spotify بهترین سرویس پخش موسیقی در حال حاضر است اما گزینه‌های دیگری هم برای انتخاب وجود دارد که از محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اپل موزیک

بزرگترین رقیب اسپاتیفای که اپل موزیک نام دارد، کتابخانه عظیمی از محتوا و پادکست را مانند اسپاتیفای در اختیار کاربران قرار می‌دهد با این تفاوت که پادکست‌های آن از طریق اپلیکیشن جداگانه اپل، قابل دسترسی است. طرح این نرم‌افزار اصلا سطح رایگان ندارد و ویژگی‌های آن نسبت به برنامه Spotify بسیار متفاوت است.

آمازون موزیک

مشترکین آمازون نیز می‌توانند نگاهی به آمازون موزیک بیندازند که حدود 100 میلیون آهنگ و طیف گسترده‌ای از پادکست‌ها را دارد. این برنامه پخش موسیقی یک سطح رایگان همراه با تبلیغات و یک سطح بدون تبلیغات در صورت عضویت در آمازون پرایم را در اختیار کاربران خود قرار داده است. رابط کاربری آن شبیه به Spotify است به شما امکان کارهایی مانند ایجاد و اشتراک‌گذاری لیست پخش را می‌دهد. این سرویس پخش موسیقی قابل استفاده برای سیستم‌هامل‌هایی چون برای اندروید، iOS و دسکتاپ نیز است.

YouTube Music

YouTube Music نیز یکی دیگر از گزینه‌های عالی برای افراد محسوب می‌شود که دارای یک سطح رایگان مبتنی بر تبلیغات است. این برنامه به شما امکان می‌دهد زمانی که صفحه دستگاهتان قفل است، پخش موسیقی ادامه پیدا کند. این سرویس پخش موسیقی دارای یک کتابخانه قدرتمند از آهنگ‌های مختلف بوده و در به‌روزرسانی‌های اخیر، اضافه کردن پادکست‌ به برنامه یوتیوب موزیک را در دستور کار خود قرار داده است.

البته یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد، مشکل کیفیت صدا است که در حال حاضر بهترین سرعت و کیفیت پخش موسیقی آن، 256 کیلوبیت بر ثانیه است.

جمع‌بندی

دانستیم که اسپاتیفای چیست اما برای انجام کار با این برنامه لازم است که یک حساب کاربری ایجاد کنید. به همین منظور لازم است به وبسایت رسمی اسپاتیفای رفته و با توجه به انتخاب شما یکی از نسخه‌های رایگان و پرمیوم را انتخاب می‌کنید که در ادامه با وارد کردن اطلاعات شخصی، حساب کاربری شما ایجاد می‌شود. البته برای ساخت اکانت پرمیوم نیاز به یک حساب بانکی بین‌المللی دارید یا باید از سایت‌های واسطه اینکار برای پرداخت هزینه بهره ببرید.

در حقیقت اسپاتیفای با داشتن ویژگی‌هایی چون پیشنهاد آهنگ‌های مورد علاقه‌ شما بر اساس موسیقی‌های قبلی، امکان دسترسی به میلیون‌ها پادکست و موسیقی، جستجو آهنگ یا پادکست مورد نظر براساس ژانر، نام هنرمند، آلبوم و لیست‌های پخش، دارا بودن قابلیت پخش، توقف، رد و مکث آهنگ، امکان دانلود حداکثر 10000 آهنگ برای حداکثر 5 دستگاه مختلف، گوش دادن آهنگ‌ به صورت تصادفی و پشت سر هم با قابلیت Shuffle play و در نهایت اطلاع از به‌روزترین آهنگ‌ها با استفاده از رادیو قرار دادن مجموعه‌ای از آهنگ‌ها و آلبوم‌ها، به یکی از محبوب‌ترین سرویس‌های پخش موسیقی تبدیل شده است.

حال که همه چیز را می‌دانید

در این مطلب گفتیم که اسپاتیفای چیست و چگونه می‌توانیم از آن استفاده کنیم. مطلب آخر در خصوص مصرف حجم اینترنت برنامه اسپاتیفای است که طبق تحقیقات انجام شده در این خصوص، کاربران ایرانی به دلیل استفاده از فیلترشکن، ممکن است حجم مصرفی اینترنت آن‌ها کمی بالا باشد اما به طورکلی حجم مصرفی کمی از اینترنت برای این برنامه در نظر گرفته شده است.

اگر بازهم سوالی درباره اسپاتیفای و امکانات این برنامه داشتید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

نویسنده

modir

دیدگاه بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *